Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι πιο εξελιγμένοι κινητήρες βενζίνης χάνουν περίπου το ένα πέμπτο των καυσίμων τους. Ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες, ένα μέρος της βενζίνης χρησιμοποιείται για την ψύξη του κινητήρα αντί για την λειτουργία της κίνησης. Με το νέο σύστημα ψεκασμού νερού, η Bosch δείχνει ότι μπορεί να «ρίξει» την κατανάλωση καυσίμου των μοτέρ. Ακόμη και σε συνθήκες ταξιδιού ή γρήγορης οδήγησης, η νέα τεχνολογία που λανσάρει η Bosch καθιστά δυνατή τη μείωση των ρύπων κατά 4% και τη κατανάλωση καυσίμων έως 13%. Η οικονομία καυσίμου που προσφέρει αυτή η τεχνολογία της Bosch επιτυγχάνεται κυρίως σε κινητήρες τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους. Με άλλα λόγια κινητήρες μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων.

Η καινοτομία της Bosch δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα της οικονομίας καυσίμου. Μπορεί ακόμα να βελτιώσει τη λειτουργία του κινητήρα. «Ο ψεκασμός του νερού μπορεί να προσφέρει μία επιπλέον ώθηση σε κάθε υπερτροφοδοτούμενο  κινητήρα» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Bosch. Με διαφοροποίηση του σημείου έναρξης ψεκασμού καυσίμου, ο κινητήρας λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά. Σε αυτή την βάση οι μηχανολόγοι μπορούν να προσδώσουν πρόσθετη ισχύ σε ένα κινητήρα, ακόμα και σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Η βάση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας του κινητήρα στηρίζεται σε ένα απλό γεγονός: ένας κινητήρας δεν πρέπει να υπερθερμανθεί. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση ψεκάζεται μία πρόσθετη ποσότητα καυσίμου. Το καύσιμο εξατμίζεται μειώνοντας την θερμοκρασία του κινητήρα και των εξαρτημάτων του. Με την χρήση ψεκασμού νερού, οι μηχανολόγοι της Bosch εκμεταλλεύονται αυτή την φυσική αρχή. Πριν γίνει ανάφλεξη του καυσίμου, ψεκάζεται στην πολλαπλή εισαγωγής μία ποσότητα νερού σε μορφή ατμού. Με την υψηλή θερμοκρασία των ατμών  του νερού επιτυγχάνεται αποτελεσματική ψύξη.

Είδαμε για πρώτη φορά σε παραγωγή την συγκεκριμένη τεχνολογία στην εντυπωσιακή BMW M4 GTS. Στον εξακύλινδρο κινητήρα του οχήματος, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση ακόμα και με πλήρες φορτίο. Σημαντικό επίσης είναι να υπογραμμίσουμε πως το σύστημα δεν προκαλεί σκουριά στον κινητήρα μιας και δεν μένει νερό στον θάλαμο καύσης. Το νερό εξατμίζεται πριν γίνει η καύση στον κινητήρα. Όλο το νερό αποβάλλεται στο περιβάλλον, μαζί με την εξάτμιση.

Ο ψεκασμός νερού απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα του νερού, που πρέπει να διατηρείται επί του οχήματος. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται γέμισμα κάθε 3.000 χιλιόμετρα. Η ξεχωριστή δεξαμενή νερού πρέπει να συμπληρώνεται με αποσταγμένο νερό. Όταν ο κινητήρας σβήνει, το νερό ρέει πίσω στην δεξαμενή του, όπου μπορεί να παγώσει. Μετά την επανεκκίνηση του κινητήρα, το νερό ζεσταίνεται και πάλι.